5. toukokuuta 2018

Lihashuoltoa ja neuloja

Kuva: Saara Juutilainen, Ohjaksissa

Vappu tuli ja meni muiden juhliessa sitä ulkona, kun itse tarrauduin tukevasti pöntön reunoihin. Ihana vatsatauti iski jostain, ja piti kourissaan lähes viikon ajan.  Lääkärillä käytyäni sain hyviä jippoja helpottamaan oloa, mutta itse tautia ne eivät vieneet pois. Oli vain pakko sairastaa ja toivoa taudin lähtevän pian pois. Mutta mikä onkaan parempi idea, samalla kun itse yrittää toipua niin huoltaa hevosta. Meille tuli vihdoin ja viimein kaivattu hieroja keskiviikkona tallille, joka käyttää myös hieronnan ohella akupunktiota.

Alku fiilikset hieronnasta oli hieman jännittyneet, sillä mietin syvästi mitä Repa mahtaisikaan sanoa tästä hemmottelusta, että pitäisikö se siitä vai inhoaisiko se sitä yli kaiken. Näin jo sieluni silmin kuinka Repa näyttäisi parastaan hierojalle pakenemalla paikalta, niin kuin teki vieraalle kengittäjällekkin joka tuli vain hevosen vierelle seisomaan, josta Repa olikin sitten vähän toista mieltä.. Jokaisessa hevosessa toki on ne ns huonot kohdat joita ajan kanssa yritetään parantaa, ja tämä käytös on varmaan yksi ja ainoa miinus ruunan kohdalla.

Homma aloitettiin ensimmäisenä hieronnalla, jossa todettiinkin niiden kohtien olevan jumissa mitä epäilinkin kun pyydettiin hierojaa käymään. Kuten oli arvattavissa, koko lihaksisto kaipasi säännöllistä huoltoa, ja se lisätäänkin nyt must to do-listaan, niin että se tehdään säännöllisin väliajoin. 
   Itse neuloista hevonen ei sanonut mitään, rentoutui vain silmissä mikä oli positiivinen yllätys, sillä odotinkin vähintään hevosen lentävän kattoon ja katoavan paikan päältä mutta turhaan, onneksi.

Seuraavana päivänä, eli torstaina meillä oli toisen etukengän paremmin kiinnitys operaatio meneillään, jonka piti olla helppo, simppeli sekä nopea, mutta loppupelissä siinä menikin kauemmin kuin kuviteltiin, mutta pääasia oli että naulat saatiin oikeaan paikkaan. Nyt voidaan vain toivoa että kenkä pysyy paikallaan tulevaan kengitykseen saakka.  Muuten torstain ruuna sai viettää vapaana hieronnan johdosta. Olemukseltaan ruuna vaikutti normaalia enemmän rauhallisemmalta sekä levollisemmalta.

Loppuviikon Repa saa liikkua kevyesti, vähän sen mukaan millaiselta se tuntuu. Itse olen käymässä mökillä näin viikonlopun ylitse, mutta Repa pääsee hyvin liikkumaan tallilaisemme Julian avustuksella. Katsotaan miten hieronta vaikuttaa nyt ruunaan. Seuraava hieronta onkin noin kuukauden päästä seuraavan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti