22. huhtikuuta 2018

Vieraileva pilotti ankean sään armoilla


Perjantai alkoi älyttömällä talon siivous operaatiolla, eikä tilannetta helpottanut ainakaan kaksi juoksuista koiraa. Näin jälkikäteen jopa pohdin, oliko siivoamisesta ylipäätänsä mitään hyötyä, sillä täällä näyttää nyt näin sunnuntai iltapäivästä aikalailla samanlaiselta miltä näytti perjantaina ennen kuin aloin siivoamaan asuntoamme. No mutta, ei se mitään, olipahan tässäkin taloudessa hetkellisesti jopa todella siistiä !  Siivoamisen jälkeen lähdettiinkin juna-asemalle, meidän ihanaa luumäkeläistä vierasta, eli Saaraa (linkki blogiin ) vastaan. Siitä sitten kaupan kautta kotiin grillaamaan, ja pölisemään kuulumisia yö myöhään saakka.

Lauantai aamulla suunnattiin avuksi Rahulan Rehulla järjestettävään match showhun, jossa toimin kehäsihteerinä, ja Saara oli vähän kuin yleismies-jantunen nimikkeellä paikan päällä.  Kylmä tuuli sekä sadekuurot verotti osallistujia aikalailla, joten koko tapahtuma oli hyvin paketissaan parin tunnin päästä. Mätsärin jälkeen pysähdyttiin vielä kotimatkalla Veljekset Wahlstenin 100-vuotis syntymäpäivillä, jossa oli jos jonkinlaisia tarjouksia. Itselleni sieltä lähti mukaan rain busterin vuoreton sadeloimi 30e, sekä fleeceliivi 5e äidilleni. Vietiin sen jälkeen ostokset kotiin, ja lähdettiin läheiseen Bus burgeriin syömään suuret hampurilaiset kitusiimme, jotta jaksaisimme touhuta loppupäivän tallilla.

Syötyämme kunnolla itsemme lähes ähkyyn saakka, vaihdoimme vaatteet ja suuntasimme tallille. Keli ei matkalla näyttänyt kovin lupaavalta, sillä välillä vettä satoi niin lujaa ettei meinannut nähdä kunnolla eteensä saatika tietä ollenkaan. Tallin pihassa hieman ripotteli ja tuli sellaisia kuuroja että satoi vähän rankemmin, mutta Repan varustuksen aikana keli hieman parantui, ja päästiin ratsastamaankin lähes kokonaan ilman sadetta. Pieni ripaus tuli jossain välissä vettä mutta hyvin pienesti, onneksi. 

Ekana selkään kipusi vieraileva tähtemme, eli Saara. Vähän pieniä vinkkejä heittelin siinä samalla Saaralle, että mitä siellä kannattaa tehdä jotta ruunan saa toimimaan vähän jouhevammin ja ettei se tuntuisi aivan rautakangelta, siinä ohella kun yritin räpsästä parit kuvat tästä parivaljakosta muistoksi.  Loppua kohden meno näytti silmääni kivalta ja Saarakin näytti hieman rentoutuvan selässä. Saaran mielipide  Repasta oli se, että ruuna oli iso, ei niin korkeudeltaan mutta rakenteeltaan raskaampi kuin hänen Hugonsa, joka totta kai piti aivan paikkaansa, kun molemmat hevoset olen itsekin nähnyt. Ratsastettavuudeltaan erilainen kuin mihin oli tottunut, joka hieman aiheutti alussa ehkä pari harmaata hiusta, mutta loppua kohden tuli parit kivatkin pätkät.  Selkeästi meillä molemmilla on samaa vikaa, eli pitäisi ratsastaa välillä vähän muillakin hevosilla kuin vain sillä omalla, sillä siihen helposti turtuu, eikä osaa enään mukautua jonkun toisen hevosen kyytiin ja ratsastaa hevosta juuri sen vaatimalla tavalla.  Saara kyllä totesi että Repa on mukava jättiläinen, jolla pitäisi päästä useamminkin ratsastamaan, jotta niin sanottu yhteinen sävel sekä nappulat löytyisi, jonka ymmärsin itsekin täysin.
  Vierailevan tähtemme laskeutuessa maankamaralle kapusin vielä itse hetkeksi kyytiin kentälle, ja vähän kokeilin miltä hevonen tuntui. Meillä on ollut pientä "hämminkiä" nyt, ei kuitenkaan mitään vakavaa, mutta tämän takia liikuttelua on hieman muuteltu, jotta nähtäisiin tuleeko hevoseen muutosta. Tällä kertaa Repa oli oikein mukava ratsastaa, ja olin oikein tyytyväinen siihen kuinka lyhyttä, rentoa ja rauhallista laukkaa päästiin jopa menemään. Onnistuneeseen pätkään oli hyvä lopettaa, joten mentiin loppukäynnit tekemään lähimaastoon, jossa samalla Saara räpsäisi meistä parit yhteiskuvat.

Ratsastelun jälkeen Repa jäikin jo sisälle. Käytiin vielä katsomassa Idan ( linkki blogiin ) sekä Natan menoa kentällä, josta myöskin otin parit kuvat kun kerrankin sattui kamera olemaan mukana ja taivaalta ei tullut vettäkään koko aikaa niskaan. Tämän jälkeen lähdettiinkin meille takaisin, katsomaan telkkaria, lihomaan sekä pölisemään lisää.
 Tänään sunnuntai aamulla veinkin aamulla Saaran takaisin juna-asemalle. Viikonloppu meni älyttömän nopeasti, ja oikeasti voin sanoa, että vietin juuri yhden kivoimmista viikonlopuista pitkään aikaan. Iso kiitos siitä kuuluu ehdottomasti Saaralle


Psst ! Saaraa voi seurata yllä linkitetystä blogista sekä instagramista käyttäjällä @ohjaksissa,
sekä tallilaistamme Idaa voi seurata myös yllä linkitetystä blogista sekä instagramista @lamminveristamenoalainapilotti kyydissä
könötys ja katse maassa, hienosti vedin ! :D

2 kommenttia:

  1. Oli aivan mahtava viikonloppu! Erittäin suuri kiitos sinnekin ja toivottavasti nähdään pian ❤️

    VastaaPoista