11. helmikuuta 2018

Ärrän lentopäivä

5.2.2018

Eilen sunnuntaina käytiin taas Korpikylän Ratsastuskeskuksen maneesilla hieman hyppäämässä heti aamutuimaan. Oona ratsailla ja itse tyydyin onnellisesti siihen hevosenomistajan sekä -hoitajan rooliin. Tällä kertaa kokeiltiin pitkästä aikaa hypätä ihan normaalilla kolmipalalla, mutta kuten oli arvattavissa sekä huomattu jo aikaisemminkin, hevonen ei palaudu sillä kuolaimella ratsastajan pyynnöille tarpeeksi nopeasti. Puomeilla ja pienillä tehtävillä se vielä menee, mutta esteiden noustessa  kontrolli meinaa jäädä. Toki hevosellakin on opettelemista vielä monessa suhteessa ettei sitäkään nyt kaikesta voi moittia, mutta jotain on ensi kertaa varten tehtävä.

 Tämän kerran esteet olivat koko ajan samalla korkeudella, ja tehtävinä oli linjojen ratsastusta sekä pientä rataa. Pääasia kuitenkin ettei hevonen päässyt kauheasti ryysäämään kohti seuraavaa estettä, vaan että se kuuntelisi ratsastajaa. Loppua kohden homma parani, ja lopeteltiinkin hyvään pätkään, että ratsastajalle sekä hevoselle jäi hyvä fiilis tästäkin kerrasta.
   Hiki iski ainakin hevoselle, joka sai vielä kotitallissa lämpöisen melassin sekä kuivat loimet niskaansa ennen kuin pääsi ulos syömään heiniä lisää, ja ottamaan karisseet kilot takaisin.

Tänään tiedossa onkin kengitystä puolilta päivin. Liikutuksen suhteen hevosella varmaankin tulee olemaan kevyt liikutuspäivä taikka vapaa, riippuen jaksanko tänään vielä toiseen otteeseen illalla ajaa tallille.
  Alhaalla vielä video eiliseltä, sisältäen kaikki hypyt paitsi alkuverryttely hyppäämiset.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti