3. helmikuuta 2018

Ärrän jumppapäivä


Tänään Repa pääsi hieman tekemään jumppaa yhdessä Oonan kanssa. Itse tyydyin onnellisesti asentelemaan puomeja oikeille paikoilleen ja videoimaan tilanteet. 
 Jumppana käytettiin ensin ihan normaaleja ravipuomeja noin metrin väleillä, joista myöhemmin osa nostettiin sitten kavaleteiksi ja tultiin kavaletti-puomi-kavaletti-puomi-puomi-kavaletti sarjaa myös ravissa. Myöhemmin otettiin maapuomit pois, ja jätettiin kavaletit ainoastaan kentälle, mitä ylitettiin sitten laukassa.
  Repaa on hieman huvittava katsoa kun se menee niin itsevarmasti yleensä puomien keskelle kunnes tajuaa puomeja olevan odotettua enemmän ja sen jälkeen se hieman lässähtää kasaan ja yrittää vain sähläämällä päästä kaikkien puomien ylitse, josta yleensä ei seuraa mitään hyvää.  Selkeästi alussa kun laitettiin kavaletit puomien sekaan, hevosella tuli intoa sen verran ettei se malttanut keskittyä puomien ylitykseen tarpeeksi, vaan kaikki kolisi alas. Kuitenkin useamman toiston ja pidätteen jälkeen Repa petrasi sekä pääsi oikein mallikkaasti laittamamme jumpan ylitse.
 
Selkeästi ruuna liikkui tänään kivan letkeästi mutta tahdikkaasti ravissa ja laukassa. Eteenpäin pyrkivyyttä löytyy joka on ihan positiivista, mutta välillä tietyissä tilanteissa ruuna voisi hieman malttaa sekä kuunnella. 
Laukassa oli hieman vielä enemmän intoa kuin ravissa, ja Repa ei tohtinut aina oikein keskittyä tehtävään. Toiseen suuntaan se alkoi tekemään juuri ennen jumppaa epämääräistä laukanvaihtoa, jota se ei siis osaa aivan kokonaan loppuun saakka, vaan jää ristilaukalle, joten kuvitellustikkin tästä yhtälöstä ei seurannut kuin puomien kolinaa. Kun sitten saatiin parit hyvät pätkät laukassa niin lopeteltiinkin sitten jumpan meneminen siihen, ja Oona alkoi tekemään loppuverryttelyä.

Treenin jälkeen ruuna pääsikin juoton jälkeen vielä ulkoilemaan pariksi tunniksi. Eilen ruuna pääsi irtojuoksemaan kentälle, sillä torstai sillä oli vapaa. Keskiviikkona kävin itse vihdoin ja viimein runan selässä, tosin pääasiassahan me vain käveltiin ja taivuteltiin siinä, sillä silloin kentällä ei ollut vielä lumimassaa päällä minkä se nyt omistaa.
Yritetään pitää ruunan liikunta mahdollisimman monipuolisena ja mukavana, mutta silti kehittävänä toimintana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti