18. huhtikuuta 2017

9.4. Kouluharjoituskilpailuissa9.4. osallistuttiin epävirallisen virallisiin kouluharjoituskilpailuihin, Voistion Kartanon Tallille, Hollolaan. Kyseisiin kisoihin oltiin harjoiteltu hurjat pari viikkoa, ja tavoitteeksi kisoissa otettiin se, että saadaan hyväksytty suoritus ja vähän kommenttia toisten silmin, miltä meidän meno näyttää.
 Ratana mentiin siis Helppo C E.B. Special , eli todella yksinkertainen ja lyhyt rata. Lämmittely meni ihan kivasti, hevonen toimi ja teki tosi nättejä nostoja, mutta ravissa se ei meinannut yhtään toimia, mikä oli hieman stressaavaa lämmittelyn aikana, kun mietin miltä meidän meno oikeasti radalla saakka näyttäisi. 
 Välikäyntien jälkeen otin vielä uudelleen askelajit lävitse, ja tuntui siltä kuin joku olisi vaihtanut hevosen allani, sillä nyt se toimi aivan erilaisella tyylillä. Ravikin oli aivan erilaista, ja tällä kertaa siinä pystyi oikeasti istumaankin.

Itse rata, noh, meni vaihtelevasti.  Paikkanahan Voistio oli meille tuttu, sillä ollaan käyty siellä aikaisemminkin estevalmennuksen yhteydessä. Mutta itse tuomari ja sen muovinen pöytä oli tällä kertaa Repan aivo nystyröille liikaa, sillä niiden kohdalla piti tehdä omat sivuttaiset liikkeensä, mikä aiheutti sen, että osa kouluradan tehtävistä myöhästyi tai sai omanlaisensa uuden kuvion.. :D Mutta pätkissä, jotka eivät ohittaneet tuomaria ja pelottavaa pöytää tuli oikeinkin kivoja pätkiä. Kommenteissa lukikin että hevonen oli oikein näppärän näköinen , mutta kovin jännittynyt  tuomarin päädyssä, joka oli aivan totta. Toki, kokemustahan meiltä kisoista puuttuu, niin yhdessä kuin erikseenkin, joten oli odotettavissakin ettei tästä mitään maailman tähdellisintä rataa tulisi. Pääpointtina oli kuitenkin saada kokemusta positiivisella tavalla sekä hyväksytty suoritus. Ja sieltähän ne tulikin, hyväksytty, 58,42% , joten todellakin ollaan tyytyväisiä siihen! 

 Kun miettii esimerkiksi meidän treenauksia, ja sitä miten näihinkin kisoihin lähdettiin, ns millaiselta pohjalta, meni kisat enemmän kuin hyvin. Joten täytyy olla kyllä tyytyväinen ! Nyt jatkoonkin rustailin jo parit kisat kalenteriin, ja ajattelin tähdätä niihin. Harjoituskisoihin pääasiassa, jotta saadaan kokemusta kerättyä. Jokseenkin nämä harjoituskisat on mahtavat, kun ovat niin sellaisia matalan kynnyksen kisoja, joihin oikeasti voi lähteäkkin yrittämään, ilman että kaiken pitää sujua täydellisesti, koska kisathan on nimensä mukaisesti harjoituskilpailut.

Kotonakin ollaan nyt päästy aktiivisesti treenailemaan, toki olihan meillä tässä pienoinen kolmen päivän miniloma pääsiäisenä, niin hevosella kuin itsellänikin, sillä kävimme mieheni kanssa heittämässä kevyen 2000 kilometrin lenkin, jolla kävimme hakemassa muun muassa toisen koirani takaisin kotiin kasvattajaltaan, sukuloimassa, mätsäreissä kääntymässä sekä paljon muuta. Kivaa vaihtelua, mutta ihan joka päivä en välttämättä jaksaisi ajaa autolla monia tunteja putkeen, thats not my business. :D
  Kotikenttämme on ollut todella hyvä nyt kun se on päässyt kuivumaan ! Eilen se vielä lanattiin juuri ennen ratsastusta, ja se oli todella pitävä sekä sopivan napakka pohjaksi.  Pitkään ollaan tehty töitä, lihasvoiman kasvattamiseksi, ja eilen ekaa kertaa sain uusia nappuloita käyttööni sileä työskentelyä treenatessani. Ekoja kertoja laukka ja ravia pystyi kokoamaan ja kasaamaan, eikä hevonen mennyt koko aikaa vain aivan pitkänä pötkönä eteenpäin. Mahtava ruuna !

Nyt vain treeniä alle ja menoksi ! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti