20. huhtikuuta 2017

18.4. Estevalmennus

Tiistaina meillä oli pitkästä aikaa Suski Suomelan estevalmennus tallilla. Osallistuimme siihen kahden muun ratsukon kanssa. Tämän estetunnin aiheena oli kontrolli sekä erilaiset kontrollitehtävät. Jokaisella ratsukolla oli jonkin verran taukoa viimeisestä hyppykerrasta, joten aloitettiin aivan perusasioista kertaamalla.

 Lämmittelyssä Repa tuntui jo todella rauhalliselta, ja itse koko tunnin ajan se oli todella rauhallinen, enemmän sellainen eteenpäin pyydettävä kuin jarruteltava versio, mikä toisaalta oli ihan positiivista.

Päivän tehtävät, hienosti piirrettynä paintilla :D


Itse ensimmäisenä tehtävänä tultiin kolmea puomia laukassa, joiden väliin piti mahtua aina kolme askelta, eli meille se tarkoitti askeleen lyhennystä, jotta mahduttiin väleihin.  Sen jälkeen jatkettiin kuuden puomin rivistöllä, jotka olivat jaettu kahteen eri pötköön. Puomien välissä piti siirtyä käyntiin pariksi askeleeksi, ja sen jälkeen mennä toiset puomit ravissa.  Pian tämä suora nostettiin ristikoihin, joiden välissä tehtiin laukka-ravi-laukka siirtymisiä. Ja näissä ekaa kertaa Repa myös malttoi. Toki tuntui että olin itsekkin todella paljon tarkempi kaikesta, mitä tein sekä miten paljon pyysin hevoselta. Tästä sainkin hieman kommenttia, että olisin voinut olla rohkeampi, mutta siitä olin hieman eri mieltä. Pitkään ollaan tavoiteltu sitä rauhallisuutta esteillä, ja vihdoin siitä tuli pieni toivon pilkahdus, sekä siitä olen todella tyytyväinen.

Seuraavaksi tultiin puomi-este-puomi yhdistelmää laukassa, ja se onnistui kanssa hyvin, hevonen malttoi ja hyppäsi asiallisesti. Kerran tultiin vähän koventuvalla vauhdilla, jonka nähden hyppy paikka katosi ja itse hypystä tuli kananlento-tyylinen näytös, mutta yhtenä kappaleena yli päästiin, eikös se ole pääpointti ? :D

Tämän jälkeen tultiin rataa, ekana puomi-este-este , sen jälkeen kaarre oikealle ns pituushalkaisijalle, josta hypättiin pysty, sen jälkeen siirryttiin raviin ja nostettiin uusi laukka, ja tultiin puomi-este-puomi yhdistelmä, ja tämän jälkeen piti siirtää hevonen käyntiin ennen lyhyttä sivua. Ja se onnistui, ilman säheltämistä molemmilta, kun oikeasti keskityttiin, huikeaa !

Kun näin jälkikäteen miettii tuntia, sehän oli oikeasti aika onnistunut, päästiin moneen eri tavoitteeseen mitä ollaan tavoiteltukkin, mutta silti, itselleni ei jäänyt mitenkään erityisen hyvä taikka huono fiilis. Yleensä olen vahvasti jompaa kumpaa mieltä, yleensä kyllä positiivisesti, mutta nyt jäi ekaa kertaa sellainen "en tiedä mitä mieltä olen"-fiilinki, joka oli hieman hämmentävää. Johtuiko se valmentajan sanoista, vai siitä kun itse olin niin epävarma tunnin alussa että epäilin koko tuntia ja sen onnistumista toden teolla, jonka tähden arvoin viimeisen viikon ajan mielessäni osallistunko tunnille vai en.  En tiedä, en oikeasti osaa sanoa.

Myönnän, nykyään musta on tullut todella nössö tietyissä asioissa, ja se, ettei joitain asioita harrasta kuin kauniina kelinä, pari kertaa vuoteen, ei varmastikkaan vahvista mitään muuta kuin epävarmuuden tilaa.  Nyt siis tavoitteena alkaa menemään enemmänkin puomi- sekä estetehtäviä, jotta saadaan rutiinia sekä varmuutta meille molemmille. Ilmoittauduin jo parin viikon päästä olevaan seuraavaan estevalmennukseen, jotta en pääsisi aivan heti livistämään siitä.

Instagramistamme, Kaksihin Kaunihimpi, löytyy myös pieniä pätkiä äitini kuvaamana kyseiseltä tunnilta, jos joku on kiinnostunut niitä näkemään.

 Kyllä tästä vielä ylös noustaan, toivottavasti !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti