7. tammikuuta 2017

Q & A

Sä kysyt, ja minä vastaan ; ASK ME - postauksessa oli teillä lukijoilla sekä blogiin eksyneillä mahdollisuus kysyä erilaisia, teitä askarruttavia kysymyksiä, koskien pääasiassa hevoselämääni.  Kiitos niille, jotka lähettivät kysymyksiä kommenttikenttään, jotta postauksen toteutus onnistui !
Nyt on aika siis julkaista vastaukset !

Numero 1 :  Miten päädyit ostamaan Repan?
Repa oli vähän sellainen "jos vain saisin " kappale, jonka myynti ilmoitukseen törmäsin Hevostalli.netin markkinoilla. Olimme keskustelleet ratsun ostamisesta jo jonkun aikaa yhdessä vanhempieni kanssa, mutta sopivaa hevosta ei oikein näiltä kulmilta löytynyt, joka täyttäisi vaadittavat kriteerimme ja oli niin sanotusti sopuhintainenkin.  Laittelin kuitenkin ilmoituksen tehneelle viestiä, ja taisimmekin seuraavana viikonloppuna ajella sen parin tunnin ajan, katsomaan ruunaa, ja siitähän se sitten lähti ;)

Numero 2 : Jos Repa kuvailisi itseään kolmella adjektiivilla, mitkä ne olisi?
Aina nälkäinen, kaikkien kaveri & hyväntuulinen.

Numero 3 : Millä kameralla kuvaat?
Kamerana mulla on tällä hetkellä Canon EOS 600D ja siihen kaksi putkea, (18-55mm & 55-300mm)

Numero 4 : Mikä on Repan paras puoli?
Repan paras puoli on varmaan se kun se on ratsastajalle itselleen niin pirun anteeksi antava, ettei sitä haittaa vaikka kuinka ratsastaja hötkyilisi tai tekisi virheitä. Tietysti sekin on siis tiettyyn rajaan asti oleva pinna, ja sitten kun on ns pinna mennyt rajan yli, niin yleensä hevonen kertoo siitä selkeästi ratsastajalle.

Numero 5 : Jos saisit muuttaa yhden asian Repassa, mikä se olisi?
Mitä muuttaisin, vaikea kysymys, mutta tällä hetkellä muuttaisin sen älyttömän isoa heinämahaa pienemmäksi.. :DNumero 6 : Luetko enemmän lifestyle- vai heppablogeja?
Enemmän hevosblogeja löytyy listastani. Hevoset on kuitenkin sellainen isompi kiinnostuksen kohde itselleni, kuin toisten oma elämä.

Numero 7 : Kuinka monta kertaa viikossa käyt hevosen selässä?
Se vähän vaihtelee. Nykyään pyrin käymään sen 2-3 kertaa viikossa, Repan liikuttelijan lisäksi. Välillä toki käyn joka päivä, ja jollakin viikoilla en kertaakaan. Tämäkin johtuu ihan iän ikuisesta jalkaongelmastani, jonka oireilut vaihtelevat viikosta toiseen.

Numero 8 : Mikä on lempi vuodenaikasi hevostelun suhteen?Varmaankin kevät tai syksy. Silloin kenttä on yleensä parhaimmillaan, ja joka paikassa on vielä kivan näköistäkin. Myös ilmasto ei ole liian kylmä tai kuuma, vaan hevosen kanssa pystyy puuhailemaan ilman ilmastollisia ongelmia.

Numero 9 : Satulalla vai ilman?
Kyllä se varmaan satulalla on. En ole vielä kovin montaa kertaa mennyt Repalla ilman satulaa, joten satula voittaa tämän kierroksen. :D

Numero 10 : Lemppari askellajisi?

Ravi.
 

Numero 11 : Mikä on 'erikoisin' hevosrotu millä olet ratsastanut?
Erikoisin.. Jaa a. En nyt kovin monen rotuisella ole mennyt,  Nyt en osaa oikein vastata heti tästä istumalta.. :D

Numero 12 : Kuinka monella eri tallilla olet ratsastanut vakituiseen?
Neljällä, jos nykyinen lasketaan.

Numero 13 : Esteet vai koulu?
Kouluratsastus ainakin tällä hetkellä. Rakastan sitä, että voin harjoitella joitain asioita pitkään, ja mahdollisimman tarkaksi. Myös olen aina ollut sitä mieltä, että mitä paremmin sileällä saa hevosen kanssa jutun toimimaan, sen parempi hevosen kanssa on tehdä muitakin lajeja, kuten hypätä esteitä. Kouluratsastus on kaiken perusta.

Numero 14 : Kauan sinulla usein menee tallilla aikaa?
Yleensä 4-9 tuntiin per päivä. On myös päiivä jolloin käyn tallilla niin sanotun pikavisiitin, joka kestää noin puolisen tuntia, mutta niitä keissejä on todella harvoin. :D

Numero 15 : Millainen olisi unelmiesi hevonen?
Kokenut konkari, joka voisi toimia opetusmestarina tälläiselle höntsäilijälle. Terve eläin, joka eläisi myös pitkän hyvän elämän.  Näin ainakin tällä hetkellä Repan ominaisuudet osakseen osuu.. :)

Numero 16 : Mikä on suurin unelmasi hevosten kanssa?

Perustaa oma talli, omaan pihaan, jossa saisi harrastaa vapaasti, jokainen omien taitojensa ja tason mukaan. :)  Ei mikään kovin iso talli, ihan max 10 hevosta , mutta sekin hipoo aika "kipurajaa" . Tallin lisäksi löytyisi valaistu kenttä , estekalustoineen, maastoreittejä sekä polkuja, laitumia ja hiekkatarhat.  Olisi myös mahtavaa, jos voisin pitää erilaisia ratsastustunteja pienryhmissä / valmennuksia, sillä pidän todella paljon muille opettamisesta.Numero 17 : Paras muisto viime kesän heppailuista?
Repan osto tulee mieleen, mutta se on kyllä enemmän syksyä. Mutta varmaankin ne kaikki ihanat maastoilut ja touhuilut Texin kanssa. ♥

Numero 18 : Monta kertaa olet tippunut?

En ole itseasiassa laskenut, mutta esimerkiksi viime vuonna tipuin huikeat 2 kertaa.

Numero 19 : Oletko murtanut koskaan luitasi hevostellessa?

En ole. En ole koskaan (*koputtaa puuta samaan aikaan*) murtanut mitään, ainakaan niin että olisi kipsattu tai muuta.

Numero 20 : Jos saisit päättää juuri niinkuin itse haluat eikä mikään estäisi, mihin lähtisit ratsastamaan just nyt?
Varmaankin Repalla itsessään, kun tänään en voinut ratsastaa ollenkaan omien jalka vaivojeni vuoksi.  :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti