15. joulukuuta 2016

Kaksion esittely

Pitkästä aikaa halusin taas toteuttaa pienen erikoispostauksen ! Päätin että tutustutaan näin kuvien kera meidän pieneen kaksioomme, jossa siis Repa sekä ystäväni hevonen Pammis asustaa.  Kuvat postaukseen on otettu puhelimellani tällä kertaa, joten en takaa millaiseksi laatumössöksi ne menevät kun niitä suurennetaan. :D Yritys on kuitenkin kova toteuttaa tämä postaus !

 Pieni kaksiomme siis sijaitsee päätallin takana, missä on myös toinen ulkotalli, jossa onkin paikat jo kolmelle hevoselle.Meidän pienessä kaksiossa on siis yksinkertaisuudessaan kaksi karsinaa, käytävä ja varusteille sopivia säilytyslaatikoita/kaapistoja. Käytävä on aika nafti, mutta siinä mahtuu Repankin varustamaan tarvittaessa.  Kuten toisesta kuvasta näkyy, tallissa on selkeitä värejä, kuten pinkki ja valkoinen. :D Pinkki villitys on tullut ystäväni ansiosta tähän kaksioon, mutta Repa omien tavaroidensa kera tasaa vähän tätä pinkkiä villitystä tuomalla sinisiä vivahteita, joita totta kai ei tässä kuvassa näy, tuurillisesti. Mutta kuitenkin, meidän laatikot kaapistoissa on pääasiassa sinisiä. 
 Peräseinustalla säilytämme myös rehuja, joita ei välttämättä pakkanen haittaa. Tämä on siis kylmätalli, ja hevosten ollessa ulkona, lämpötila tallissa menee yleensä lämpötiloista vaihdellen jopa pakkasen puolelle, jonka myöden esimerkiksi kaikki vitamiini lisät joutuu säilyttämään päätallin rehuhuoneessa, ettei ne jäädy purkkeihinsa. Näinkin on päässyt käymään, ja sulaminen oli varsin hidasta, joten ehkäisemällä ei tätä toista kertaa tapahdu.
Kauhean yritteliäs kuva ottaa karsinasta panoraama kuvaa, jotta vähän hahmottaisitte miten isoja karsinat ovat. Karsinat ovat siis todella tilavia ja suuria, verrattuna esimerkiksi toisen ulkotallimme karsinoihin. Ne ovat kooltaan melkein kaksi kertaa isompia, joten Repallakin on kaksi kertaa isompi alue sotkea karsinaa yön aikana. :D Seinät on suojattu vanerilla, jottei tallin omiin sisäseiniin tulisi kauheasti naarmuja tai muitakaan ylimääräisiä lommoja.  Karsinan pohja on myös vanerista, jossa oli ennen ihmeellinen laminaatin näköinen kumimatto päällä, mutta se lohkeili tullessaan jo niin pahasti että se olisi ollut vaaraksi hevosen jaloille, jos se olisi siis jätetty pohjalle. Joten suosiolla se mattoviritelmä sai lähteä pois, ennen kuin talli otettiin syksyllä käyttöön. Edellinen omistaja oli sen laittanut suojaksi lattialle, kuopivien hevosten takia. En tosiaan tiedä kuinka paljon kyseinen viritys oli auttanut, mutta ainakin matot oli kuluneet jo puhki tietyistä kohtaa.Alustana meillä toimii karsinoissa siis puupelletti, joka on käytössä kaikissa talleissamme. Se on osottautunut kaikista parhaimmaksi putsata sekä ylläpitää. Kovin halpaahan se ei ole, mutta mielestäni se maksaa itsensä kyllä hyvin takaisin ajan saatossa. Ajatuksena päätallissa tehdä patjaa pohjalle, mutta ulkotalleihin pohjan teko ei oikein onnistu, sillä pohjan pitää tietyin välein päästä vähän hengittämäänkin, eikä pissainen patja tee hyvää muhimassa puun päällä. Repan kanssa tämä alusta on toiminut oikeinkin hyvin, ja tykkään kovasti puupelletistä, sillä se ei kovallakaan pakkasella mene aivan kivi kovaksi, kuin esimerkiksi puru.


Tälläinen pieni esittelykierros kaksiossamme. Mitä piditte ? Jäikö joku mietityttämään ?
Meillä eilen oli virallinen hevosten huoltopäivä, sillä Repa sai aamusta uudet kengät jalkaansa, tilsakumien kera, sekä iltapäivällä meillä kävi vielä eläinlääkäri rokottamassa ruunan, samalla kun Pammis raspattiin. Nyt siis pari päivää mennään kevyemmällä, ja sitten aletaan taas liikkumaan normaalisti. Tänään oli vielä hevosten madotus, ja sekin onnistui ongelmitta ruunan kohdalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti