25. marraskuuta 2016

Blogien syövereissä

Pienoisen tovin pääsin puurtamaan blogien ääressä, joita te ihanan reippaat lukijat sekä kävijät linkkasitte, kiitos kovasti siitä !  Nyt on myös omaa lukulistaa täydennetty uusilla, ja mielenkiintoisilla blogeilla.
Kuten lupasin Linkkaa Blogisi-postauksessa, käyn hieman läpi niitä blogeja, joita muun muassa nappasin omalle lukulistalleni.
 Joten, eiköhän aloiteta !

Ensimmäisten joukossa silmääni pikaisella selauksella osui blogi, nimeltään Doma Natural - Yhdessä Oppien , jota kirjoittaa jo aikuisen naisen iän saavuttanut Kris. Kris asuu Espanjassa, yhdessä kahden lapsensa sekä aviomiehensä kanssa. Heidän tilallaan vilistää myös pieni lauma erilaisia eläimiä ; kolme koiraa ;  Utu, Kuru sekä Aura, sekä hevonen Ezon.
  Ezon on arabialainen täysiveri ruuna, jolla on ikää seitsemän vuotta.
  Blogi ponnahti silmiini, myös sen takia että blogia kirjoitetaan ulkomailla, Espanjassa, mutta myöskin siksi, että Kris painottaa blogissaan kovasti pitävänsä luonnollisista keinoista sekä menetelmistä, joita hän myös käyttää hevosten kanssa. Myös blogien postauksissa on paljon kuvia, joita on kiva ihmetellä aina lukemisen välissä.
Ehdottomasti suosittelen muillekin lukijoille, että käy kurkkaamassa edes kyseistä blogia, jos luonnolliset menetelmät, lämmin aurinko ja ulkomailla olevat tavat kiinnostavat !

Toiseksi tarkemman selailun aikana silmiini kolahti tekstiltään sekä nätin blogin ulkonäön tähden Raitakavio , jota kirjoittaa  Kaarinassa asuva Senni. Sennillä on oma hevonen, Loksare, tutummin Lotta. Tamma on latvialainen puoliverinen, jolla on ikää yhdeksän vuotta.
  Blogi kiinnosti minua ehkä myös siksi, että siellä törmäsin vähän samanlaisiin tunnelmiin, mitä minulla on myös välillä hevosten kanssa. Myös blogista huhkui ajatus vähän samanlainen ajatus kuin itseltäni ; eteenpäin oli päästävä, vaikkakin välillä hieman hitaammalla menestyksellä.

Kolmanneksi ehdotettujen blogien joukosta lukulistaani pääsi Pennin pyörittäjä, jota kirjoittaa Janita, reilu parikymppinen nainen. Janita on ikuinen poniratsastaja, ja hänellä on myös oma poni ; Bergviks Moneypenny, joka tunnetaan Penninä. Penni on connemara tamma, joka on sosiaalinen, ystävällinen poni, jonka mielestä hänen pitäisi olla keskipisteenä, tilanteessa kuin tilanteessa. Omaa luonnettakin löytyy, ja välillä Penni osaa olla todellinen Tamma, isolla T:llä.
  Paljon tekstiä omistavat postaukset, paljon isoja kuvia, ja miellyttävän näköisen ulkonäön omistava blogi, unohtamatta ponitätiä sekä tietysti itse ponia. 

Neljänneksi nousi Maalissa taas - voittajana blogi, jota kirjoittaa Erika, joka on valmistunut 2016 Salpauksesta Harrasteohjaajaksi (ns hevostenhoitaja, ratsupuolelta) . Erika työskentelee täällä samaisella paikkakunnalla, eli Lahdessa, ratsastuskoululla, ja kertoo paljon arjestaan sekä ajatuksistaan tästä hevosharrastuksesta.
  Blogin ehdottomia plussia on siistit sekä suuret kuvat, jaksoteltu, pitkät postaukset. 

Seuraavaksi löysin, hieman erilaisen, tai pikemminkin normaalista ratsastusblogista poikkeavan, kiinnostavan blogin, Sydämenlyönti . Sydämenlyöntiä kirjoittaa 17-vuotias hevostenhoitaja opiskelija Kati, joka erikoistuu ravihevosiin. Siisti sekä kaunis ulkoasu, ihanan valoisat sekä selkeät kuvat tekivät vahvan vaikutuksen. Vaikkakin itsekin nykyään pyörin suurimmaksi osaksi ratsujen kanssa, ravipuolen hommat vetävät vieläkin takaisin. ja oikeasti tämä blogi sai ravikärpäseni pörräämään vielä vahvemmin, ikävöimään kärryille ja radoille ! Ehdottomasti lisäsin lukulistaani, erilaisuuden tähden. 

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, lukulistalleni kapusi Just Like Paradise-blogi, jota kirjoittelee 19-vuotias  Ronja, Mikkelistä. Blogissa päätähtenä pyörii komea punarautias ruuna Carrara K , eli tutummin Ponte. Ponte on 2004 syntynyt FWB, joka on saapunut Ronjalle elokuun loppuvaiheessa, eli on omistajalleen vielä aika tuore tapaus.  Tähtäimenä Ronjan mukaan on kilpailuradat, sekä valmius vahvistaa koulupuolen taitoja. Estepuolella Ponte on jo itsessään ihan konkari, edellisellä omistajallaan kilpaillut muun muassa 130cm luokkia hyvin tuloksin. 
 Blogi pääsi lukulistaan kivan blogin ulkonäön sekä kivojen kirjoitusten tähden. Myös postauksissa esiintyy siistejä sekä laadukkaita kuvia, joita on kiva katsella. Ehdottomasti, näin kaikki linkitetyt blogit selailleena olen kiitollinen kaikille jotka linkittivät blogejaan alas listaan !
Oli ihana selailla kaikkien blogeja, ja nähdä että vielä on aktiivisiakin blogeja jäljellä !
Nykyään tuntuu todella herkästi, että blogit ovat vähän laskussa, eikä oikein aktiivisia, säännöllisesti päiviteltyjä blogeja oikein löydy. 

Kiitokset linkittelijöille ja kiitokset, että sain lukea teidän blogeja !5 kommenttia:

 1. Hihii myöki päästiin tänne,kivaa! :) kiitos kivasta palautteesta! sait mustakin uuden lukijan. :)

  VastaaPoista
 2. Hurjat kiitokset maininnasta! *kumarrus* Minäkin jäin jo aikaisemmin seuraamaan blogiasi, ihmettelin miten en tänne ikinä ollut eksynyt aiemmin :D Odotan innolla blogitekstejä, jotta pääsen mukaan teidän juttuihinne! ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon! Kiva kuulla, että blogi on mieluinen :)

  VastaaPoista
 4. Wau kiitos mahtavasta esittelystä <3

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia hurjan paljon esittelystä! :)

  VastaaPoista