15. lokakuuta 2016

Puomeja sekä maastoilua


Onni saapuu yleensä hiljaa, pieninä palasina. Ja yleensä, se myös katoaa ihan samallalailla. Meille onneksi, ei vielä jälkimmäistä ole tapahtunut *koputtaa puuta* , vaan ollaan päästy positiivisesti eteenpäin, pikku hiljaa.

Eilen varustin ensimmäisenä Repan, kunhan ensin olin saanut karsinat putsattua ja laitettua ne valmiiksi iltaa varten, jottei iltatyöntekijän tarvitsisi kuin heittää hevoset karsinoihin. Tänään oltiin kaverini Nean kanssa sovittu, että hän tulee myös tammallansa kentälle, joten tehtäisiin yhteistä treeniä puomeilla. Laitettiin parit yksittäiset puomit, kavaletti, sekä neljä ravipuomia peräkkäin. Tänään otin tavoitteeksi sen, että saisin hevosen ratsastettua rennoksi, ja sitä kautta rauhassa puomeille. Viimeksi, kun mentiin puomeja taidettiin mennä pari kertaa vain puomien yli, kun ruuna kuumui niin paljon, että itselläni oli ongelmana pitää se aisoissa. Ja Repan kanssa hauskaa on se, ettei siellä voi ohjasta jarruttaa, kun siinä vaiheessa ruuna pinkoo vain kahta kauheammin eteenpäin, vaan jarrutuksen pitää tulla istunnasta sekä  nopeista, pienistä mutta pehmeistä puolipidätteistä .
Alkukäynnit siis kävelin maastossa, jossa olen huomannut ruunan rentoutuvan todella hyvin, ja näin ollen se oli kentälle tullessaankin rauhallinen. Hevonen rentoutui nopeasti, kuunteli hyvin apujani ja pitkästä aikaa se myös malttoi.  Sain tehtyä puomeille kivoja teitä, ja sain sovitettua askeleet todella hyvin joka kerta, kolautettiinko ainoastaan pari kertaa puomeille. 
 Mentiin puomityöskentelyä jokaisessa askelajissa, pääasiassa kuitenkin ravissa.
 Lopeteltiin hyvään pätkään ja käveltiin loppukäynnit kentällä, samalla kun keskusteltiin Nean kanssa.  Olin kyllä todella tyytyväinen Repaan, sillä pitkään aikaan se ei ole ollut noin hyvä ratsastaa. Säännöllinen liikunta sen hevosen kohdalla siis toimii.

Repan hoitamisen jälkeen laittelin ruunan vielä takaisin tarhaan ja otin samalla portin avauksella Texin käsittelyyn. Ruunan selkä on ollut todella hyvä, eikä ole nyt milläänlailla aristellut sitä. Hevonen on olemukseltaankin iloinen, oma reipas itsensä. Vaihdoin suitsiin hackamoret ja laittelin ne Texille. Odotan kyllä palkkapäivääni kuin kuuta nousevaa, sillä vihdoin saan ostettua toiset suitset, eikä tarvitse samoja suitsia käyttää molemmilla, ja aina vaihtaa kuolaimet pois tai päälle.
 Texin kanssa lähdettiin taas metsään, tällä kertaa kera Tiinan sekä Pammiksen. Samoiltiin metsässä noin parin kymmenen minuutin ajan, joka riitti jo meille sitten. Tex meni reippaasti, hörökorvin koko lenkin ajan eteenpäin.
Lenkin jälkeen vielä laittelin lämpölinimentit selkään ja hoidin hevosen loppuun saakka, kunnes vein sen takaisin tarhaan.

Tämän jälkeen vielä pikainen varusteiden putsaus sekä vienti omille paikoilleen, sekä kentältä puomien siirto takaisin säilytyspaikkaansa. Sen jälkeen matka alkoikin kohti Lahtea, josta ajoimme Tampereelle ja sieltä sitten Jämsään mökille. Täällä nyt koko viikonloppu sitten vietetään, eli lauantain (eli tänään) hevoset että omistaja saavat pitää ansaitun vapaa päivänsä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti