17. lokakuuta 2016

Mitkä ovat must have asiani hevosenomistajan näkökulmasta katsottuna ?


Inspiraation iskemänä on pakko tekaista pieni postaus näin maanantai illasta !

Jo useamman vuoden hevosenomistajana ollessaan, huomaa jo niitä pieniä pikku seikkoja, joista haluaa tilanteessa kuin tilanteessa pitää kiinnitse.

Ensimmäisenä tulee ehdottomasti mieleen hyvä tallipaikka. Omalla tavallaan lyhyen hevosenomistajana olevien vuosien aikana ollaan yllättävän monessa tallissa oltu, mutta aina ollaan palattu sinne samaan, tuttuun ja turvalliseen. Sellaiseen jossa on ehdottomasti hyvä olla, niin omistajan kuin hevosenkin. Tallille meno ei mielestäni saa olla pakko pullaa, vaan tallille mennessä täytyy tuntua siltä että sinne oikeasti haluaa mennä, että sinne on kiva mennä. Vaikka nykyisessäkin on tietyt asiat missä toivoisin hieman muutosta, on tallilla hyvä olla. Hevoset ovat voineet hyvin, ja tallilla ei ole koskaan ollut ongelmia kenenkään kanssa.  Tallilla on kivat puitteet harrastamiseen, kenttä valoineen sekä estekalustoineen, kivan tilavat karsinat ja siistit tallit, ja mukavat tarhat jotka eivät ole nähneetkään postilaatikkoja tarhoja, ja ennen kaikkea pysyvät märilläkin kelillä sellaisina ettei hevoset seiso mudassa polviaan myöten ! Asiallinen & hyvä henkilökunta jonka turviin uskaltaa silmäteränsä jättää. ;) 

Hyvänä toisena tulee kalusto. Niin varusteet kuin kalusto jolla esimerkiksi kuljetetaan hevosia paikasta B paikkaan Ö.  Ihana Atecin kahden hevosen telitraileri ja kaksi vetoautoa on aika luksusta.  Enään kuin itselleni saisin suoritettua pikku-e:n niin ei tarvitsisi olla niin kiinni miehessä, että milloin pääsee kuskaamaan. Kohta se tapahtuu, toivon mukaan ainakin !  Varusteet ovat myös kovin tärkeässä roolissa että ovat ennen kaikkea hevoselle sopivat, jotta vältytään sitä kautta erilaisilta vammoilta ja vaaroilta. Sopivilla varusteilla meneminen on varmasti myös hevoselle paljon mukavampaa. 

Kolmantena tiimi , the tukiverkosto. Ne ihmiset jotka ovat ympärillä, ja auttavat tarpeen tullen. Mieheni, vanhempani, kaverini. Ilman niitä, olisi tietyt asiat jääneet aivan matkan varrelle. Erityisesti kiitollinen olen miehelleni joka välillä haroo niitä kuuluisia harmaita hiuksia, kun puhutaan hevosista. Ja varmasti tiedän, ettei harrastuksena tämä hevosurheilu ole halpa, ei ollenkaan, mutta kuinka paljon mieheni antaa niin sanotusti anteeksi, ja jättää omat suunnitelmansa/haaveilunsa taka-alalle, jotta voin harrastaa hevosteni kanssa sitä mitä ollaan suunniteltu, tai ylipäätänsä pitää kahta hevosta.  Kyllä voin rehellisesti myöntää, että tämän harrastuksen takia makaroonia ollaan syöty useaan otteeseen vain sen takia että lemmikeillämme, perheenjäsenillämme olisi hyvä olla.
  Ja vanhempani, jotka auttavat pienissäkin asioissa, jos vain pyydän tai asioille on tarvetta. Ihanaa kun äitini on reipas tallilla kävijä, ja mielellään käy ruunia rapsuttelemassa ja hoitamassa, jotta mekin päästään välillä reissuun , kuten esimerkiksi nyt viimeisenä viikonloppuna oltiin mökillä Himoksella, niin äiti hoiti niin hevoset kuin koiratkin, omasta tahdostaan.
  Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, ne kaverit. Jotka auttavat tarvittaessa kaikessa. Etenkin kavereista on ollut todella paljon apua, nyt kun olen itse ollut vähän puolitehoinen ratsastaja terveydentilani takia. Kiitos ♥


Mitä mieltä tälläisestä postauksesta ? Lisää tälläisiä vai ei ? :) 

3 kommenttia:

 1. Mikä on postilaatikkotarha? XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitan postilaatikoilla nyt siis sellaisia tarhoja, joissa hevosen ei ole mahdollisuus liikkua vapaasti, vaan rajoittavat sitä, olemalla siis niin pieniä. Myös jokaisen joutuu tarhaamaan yksin, sillä tarhoihin ei mahdu kahta hevosta.
   Tälläisiä tarhoja ollaan nähty, ja niitä on täälläkin päin Suomea, ikävä kyllä. Kuitenkaan meidän nykyiseltä tallipaikalta ei löydy kys tarhoja, onneksi. :)

   Poista
 2. Eikös se ole postimerkkitarha ��

  VastaaPoista