25. lokakuuta 2016

Lunta, märkää & ratsastusta.

Tänään satoi maahan se niin kauan kaivattu, ensilumi.

 Viikonloppuna tehtiin taas jotain, mikä oli kaukana hevosista ja arkipäivästä. Teimme päiväreissun Viroon, yhdessä mieheni sekä pikkuveljeni kanssa. Reissuun lähdettiin enemmänkin vaateostoksien toivossa, sekä olin kyseisen reissun luvannut pikkuveljelleni syntymäpäivälahjaksi, joten olihan se toteutettava. :)
  Reissu oli oikein kiva, otettiin auto mukaan, niin päästiin kivasti kiertelemään pitkin poikin tallinnaa. Käytiin muun muassa useassa kauppakeskuksessa (Ülemiste,  Järve Keskus, Rocca Al Mare ) , merimuseo, sekä tietysti raviradallakin oli poikettava ravien myötä. Täytyy sanoa, että auto on todella kätevä tuolla Virossa seikkaillessa, kuitenkin hieman harmittaa ettei tälläkään kertaa uskallettu parkkeerata autoa mihinkään niin, että oltaisiin päästy käymään vanhassa kaupungissa. Ehkä ensi kerralla ?

Vaatteita sekä pitkään kaivatut uudet kengät tarttuivat reissulta käteen, tyhjemmän lompakon lisäksi.
Ensi kerralla suunnaksi otetaankin Tukholma, pienenä viikonloppu reissuna ehkäpä ?

hurjat ostokset samassa kuvassa.
 Hevosten kanssa ollaan liikuttu aika lailla joka päivä jotenkin. Repa on ollut nyt kylmempien ilmojen jälkeen hieman laiskan oloinen liikuteltava, kun taas Tex tuntuu keräävän tyhjästäkin turhan paljon virtaa itseensä.

 Eilen meillä kävi Texillä kengittäjä, jonka oli tarkoitus nyt vain vuolla kaviot, sillä ruuna on ollut kengättä noin viikon ajan. Vuolun yhteydessä sitten huomattiin, että verisuonet ovat kovinkin pinnassa etukavioissa, joten sen myöden lyötiin etupäähän kengät ruunalle. Takapää siis on toistaiseksi kengättä, ja minun puolesta saa ollakin, niin kauan kuin vaan pystyy. Hevosen liikutukset kuitenkin painottuvat kentällä menoon ja metsässä samoiluun, joten varsinaista kulutusta pehmeillä pohjilla ei tule, jonka takia ruuna nyt ei välttämättä kenkiä tarvitsisi. Kuitenkin jos tuota lunta tulee nyt enemmänkin, niin on se myös laitettava hokkikenkään.

 Repa pääsi eilen irtohyppäämään kujalle, jossa ruuna esitti taas ei niin lahjakkaita puomejaan ja oli todella laiskan oloinen. Hyppääminen ei oikein näyttänyt maistuvan, niin kuin ei liikkuminenkaan itsessään, joka oli hieman hämmentävää. Liikutuksen jälkeen käytiin vähän käsillä lihaksia läpi, ja venyteltiin huolella, josko jossain olisi ilmennyt jotain jäykkyyttä, mutta mitään ei löytynyt.

Tänään tulikin vierailijoita tallille, nimittäin Kirsi & Nea, jotka omistavat nykyään ensimmäisen oman hevoseni Jedin, josta olen kirjoittanutkin aikoinaan omaa blogia.  He tulivat nyt toistamiseen touhuilemaan Texin kanssa, ja tällä kertaa Nea ratsasteli Texillä kevyesti, samaa aikaa kun itse ratsastin Repalla. Mentiin alkulämmittelyiksi metsälenkki ympäri, ja tultiin sen jälkeen kentälle. Repalla on ollut todella kevyttä nyt, ja sen toisaalta huomaa totaalisena kunnon lopahtamisena, sekä laiskuutena. Nyt yritin vain saada hevosta käyttämään aktiivisemmin takapäätä sekä myötäämään edestä. Kevyesti kaikki askelajit läpi, ja samalla neuvoin Neaa Texin ratsastamisessa. Tex yllätti todella positiivisesti ja meni oikeinkin nätisti sekä rennosti Nealla. Hevonen oli aivan erilainen, verrattuna siihen millainen se oli takaisin meille tullessaan. Ehkä me jotain oikein ollaan tehty että ollaan päästy tähän pisteeseen ? Nyt vielä kun löytäisi oikeanlaisen satulan Texille, niin liikuttaminenkin varmaan hieman helpottuisi.

Liikutuksen jälkeen hoidettiin ruunat, ja texille laiteltiin taas linimenttiä selkään, sekä lämpimät kuivat loimet päälle.  Torstaina olisi tiedossa taas valmennus Repalla pitkästä aikaa. Hieman mietityttää, että onko ruuna tulossa kipeäksi, vai miksi on ollut niin kovin vaisu, normaaliin verrattuna. Huomenna hieman katsellaan vielä, ja päätetään osallistutaanko valmennukseen vai jätetäänkö välistä.

1 kommentti:

  1. Ei terveen hevosen kunto lopahda noin lyhyessä ajassa. Taitaa hevonen olla tulossa kipeäksi:/ Toivottavasti ymmärrät sen kaipaavan lepoa.

    VastaaPoista